www.derutex.cz www.sportservisps.cz.cz
Login:

Heslo:
Ročník: 
Liga: 
Kategorie: 
Vložené novinky > Přehled článků
31.07.2022 - 20:48 (759 přečtení)
RadaMSL

Rada MSL byla vyzvána přes delegáta kola R. Urbana k projednání dvou podaných protestů a jedné žádosti o prominutí půjčky. Vyjádření k jednotlivým bodům naleznete uvnitř příspěvku. 

Sekce:  Novinky
update: RadaMSL, 31.07.2022 - 20:49   

Protesty na soutěži ve Vrbici

1) Stachovice muži měli při svém pokusu ve Vrbici překřížené proudy, tzn. hadice z levého hrdla rozdělovače směřovala a sestříkla pravý terč, hadice z pravého hrdla rozdělovače sestříkla levý terč. Rozhodčí ve Vrbici Stachovicím udělil neplatný pokus a jejich protest následně zamítl. Pravidla MSL vycházejí z pravidel PS a definují výjimky nebo odlišnosti. Rada MSL toto ještě jednou projednala a volila mezi dvěma variantami:

a) Stachovice mají neplatný pokus za překřížení proudů. Pravidla PS z roku 2018 definují, že neplaný pokus nastává, když druhý proud pomohl při stříkání do terče. V tomto případě skutečně levý terč nesrazil levý proudař (ten, který měl hadici z levého hrdla rozdělovače), ale terč za něj srazil proudař pravý. Stejně tak pravý terč. Vzájemně si tak pomohli.

b) Stachovice mají platný pokus, čas 14,338, 3. místo v soutěži a 22 bodů. Pravidla MSL ani pravidla PS nedefinují překřížení proudů a nejmenují, že by toto mělo být důvodem k neplatnosti pokusu. Pouze technická příloha pravidel PS popisuje trať požárního útoku, včetně grafických značek dopravního vedení, ze kterých vyplývá, že levý proud z rozdělovače míří na levý terč, pravý proud na pravý terč. Nicméně pravidla MSL mají své vlastní schéma trati odlišné od pravidel PS (bez grafického zobrazení útočného vedení), takže toto schéma nahrazuje popis z technické přílohy. Překřížení proudů v podmínkách MSL tedy nemá žádnou definici a není možné jej postihovat.

Hlasování Rady MSL dopadlo 5:4 pro variantu a), takže zůstává v platnosti verdikt rozhodčího ze soutěže ve Vrbici.

2) Svinov ženy A podaly protest z důvodu vstupu cizího účastníka do trati v době ještě nedokončeného útoku, který bránil výhledu strojnice. Rozhodčí protest neuznal z důvodu nepředložení důkazu pro toto tvrzení.

Rada MSL se tímto protestem nezabývala – zpětně by verdikt rozhodčího ani nešlo opravit, Pokus by nešel opakovat.

Žádost o prominutí půjčené závodnice

Staré Vsi byla rozdělovačka neočekávaně odvolána k zásahu u mimořádné události v Hřensku. Ženy Staré Vsi požádaly, aby jejich půjčení rozdělovačky ve Vrbici nebylo počítáno mezi dvě půjčení bez bodových odpočtů. Dvě půjčení zdarma byly při zavádění tohoto pravidla uvedena právě pro takové neočekávané situace, aby týmy dostaly čas toto řešit.

Rada MSL se rozhodla žádosti nevyhovět. Ženy Staré Vsi si vybírají první půjčení závodnice bez bodového odpočtu.